Redo för nya Google Consent Mode v2 ? LÄS MER »
Ny

Nyhetsbrev: Google Consent Mode v2 kommer att vara obligatoriskt från mars 2024


Google har ett meddelande till dig om en stor uppdatering av det digitala annonslandskapet: Google Consent Mode v2 är här .

Den här nya uppdateringen medför viktiga förändringar som annonsörer och utgivare måste vara medvetna om. Det viktigaste att börja med: Användningen av Google Consent Mode v2 kommer att vara obligatorisk för alla webbplatser som använder Googles tjänster.

Deadline för implementering av Google Consent Mode v2 är mars 2024 . Så se till att du har kontrollerat om du behöver uppfylla kraven. Vi hjälper dig med förändringen.

Consent Mode – vad är det?

Google Consent Mode v2 är en mekanism som fungerar med din webbplatss samtyckesbanner och justerar beteendet för dina Google-taggar eller skript beroende på om slutanvändaren accepterar eller avvisar din samtyckesbanner. Det nya Google Consent Mode v2 kan ge dig förbättrad konverteringsdata även under begränsade dataskyddsförhållanden.
Tidigare var Googles samtyckesläge valfritt och användes för att aktivera konverteringsmodellering i Google AdWords. Att använda en Google-certifierad plattform för hantering av samtycke var också valfritt.

Nu förändras saker: Google Consent Mode v2 är obligatoriskt för att spåra någonting alls. Och att använda en Google-certifierad plattform för hantering av samtycke för att hantera samtycke är nu också obligatoriskt.

De goda nyheterna: consentmanager är redan en Google-certifierad CMP och stöder redan Consent Mode v2 . Om du integrerar Google-tjänster på din webbplats eller app behöver du bara se till att Google Consent Mode är aktiverat i din consentmanager instrumentpanel! Du kan hitta en video med instruktioner för aktivering på vår hemsida: https://www. consentmanager .de/google-consent-mode-v2/

Använder du inte consentmanager ännu?

Om du inte redan har en Google-certifierad CMP i bruk är det hög tid att du byter. Låt vår expert ge dig råd och boka tid: https://www. consentmanager

Glöm inte deadline för implementering: mars 2024

Annonsörer och utgivare har fram till mars 2024 på sig att säkerställa att de har implementerat alla Googles krav för det nya samtyckesläget. Detta ger dig tillräckligt med tid för att anpassa dina strategier och få ut det mesta av de nya funktionerna.

Vidta åtgärder nu! Besök vår dedikerade Google Consent Mode v2-sida för att lära dig allt du behöver veta om den här uppdateringen. Missa inte detta tillfälle att se till att dina annonskampanjer är kompatibla och erbjuder förbättrad prestanda och integritet.

Klicka här för att lära dig mer om Google Consent Mode v2: https://www. consentmanager .de/google-consent-mode-v2/

Om du har några frågor eller behöver hjälp med övergången, vänligen kontakta vårt supportteam ( support@ consentmanager .net ) . Vi hjälper dig gärna att säkerställa en smidig och framgångsrik övergång till Google Consent Mode v2.


fler kommentarer

Jetzt zu consentmanager wechseln

Nyhetsbrev 07/2024

erbjudande om att byta consentmanager Är du missnöjd med din nuvarande leverantör av samtyckeshantering, men är rädd för den tekniska ansträngning som en förändring kan innebära? Då har vi ett attraktivt erbjudande till dig. Byt till consentmanager nu och tack vare vårt nya kompatibilitetsläge kommer den tekniska växlingen att vara enkel. Vad måste du göra […]
Einhaltung der EU-Verordnung über künstliche Intelligenz consentmanager
Höger

EU:s förordning om artificiell intelligens

EU:s AI-förordning träder i kraft i augusti 2024 Efter EU-kommissionens första förslag i april 2021 antog Europaparlamentet EU:s förordning om artificiell intelligens. Detta publicerades i Europeiska unionens officiella tidning i juli 2024 och är nu tillgängligt på alla 24 officiella språk i EU:s medlemsländer. Förordningen träder officiellt i kraft i augusti 2024, även om de […]