Redo för nya Google Consent Mode v2 ? LÄS MER »
Allmän

Så här implementerar du Google Consent Mode v2


Google-logotyp på en byggnad

Enligt ett officiellt tillkännagivande från Google kommer tidsfristen för att använda Google Consent Mode v2 för vissa webbplatser och appar att löpa ut i början av 2024, i mars.

Som nämnts på vår dedikerade Google Consent Mode v2- sida måste alla webbplatser och appar som riktar sig till användare inom EES och Storbritannien aktivera Google Consent Mode v2. Det snabbaste och säkraste sättet är att använda en Google-certifierad plattform för samtyckeshantering som consentmanager .

I den här guiden visar vi dig hur du implementerar Google Consent Mode v2 med vår certifierade samtyckeshanteringsplattform, var du hittar det i din instrumentpanel och hur du använder den enkla eller avancerade implementeringsmetoden.

Har du lite tid? Vill du ställa in Google Consent Mode v2 omedelbart?
Gå hit → https://hjälp. consentmanager .de/books/cmp/page/working-with-google-consent-mode

Så här implementerar du Google Consent Mode v2

Uppdateringen av Google Consent Mode v2 kommer med två nya parametrar införda för att bättre följa EU:s egen policy för användarmedgivande . Användare måste lägga till följande parametrar utöver de befintliga parametrarna ad_storage och analytics_storage:

  1. ad_user_data, som definierar samtycke till att skicka reklamrelaterad användardata till Google
  2. ad_personalization, som anger en opt-in för anpassade annonser.

För mer information, se Googles riktlinjer för utvecklare här: https://developers.google.com/tag-platform/security/guides/consent

De första stegen är dock mycket enkla. consentmanager har gjort det mesta av jobbet åt dig, allt du behöver göra är att aktivera det i din instrumentpanel, göra några snabba klick här och där och du är klar.

Steg 1: Aktivera Google Consent Mode v2 i din consentmanager instrumentpanel
Gå till din CMP-instrumentpanel → Klicka på ”CMPs” → Gå till ”Integrationer” → Aktivera Googles samtyckesläge → Anpassa ytterligare om det behövs genom att rulla ner på sidan → Klicka på ”Spara ändringar”.

Steg 2: Lägg till relevanta Google-leverantörer
I din consentmanager Dashboard under CMPS, gå till avsnittet ”Leverantörer” på vänster sida av din instrumentpanel → Klicka på ”Lägg till leverantör” → Lägg till Google Ads och Google Analytics till din leverantörslista → Tilldela nu Tilldela ett syfte till varje leverantör genom att klicka på släpp- ner listan

Steg 3: Aktivera samtycke i Google Tag Manager
I Google Tag Manager, gå till administratörsområdet → klicka på ”Behållarinställningar” → under Ytterligare inställningar aktivera alternativet ”Aktivera samtyckesöversikt” → gå nu till området Taggar för att se detaljerna om samtyckena för varje tagg och uppdatera taggarna du vill använda för samtyckesläge. Detaljerade steg-för-steg-instruktioner finns här .

Steg 4: Kontrollera om samtyckesläget fungerar
Läs vår detaljerade guide för att ta reda på hur du kan göra det.

Basic kontra avancerad implementering

Google förklarar att Google-taggarna som utlöses som en del av Google Consent Mode v2 fungerar i enlighet med användarens samtyckesbeslut. Du kan bestämma hur du vill att dessa taggar ska bete sig i detalj med hjälp av de två alternativen som Google tillhandahåller, de Basic och avancerade implementeringarna. Den viktigaste skillnaden är att den avancerade implementeringen använder beteendemodelleringsfunktionen i GA4, medan den Basic implementeringen inte gör det. I beteendemodellering använder Google maskininlärning, vilket innebär att beteendet hos en användare som avvisar cookies i analysändamål modelleras som beteendet hos en användare som accepterar cookies i analysändamål. För användare som är beroende av insamlingen av denna data kan detta vara en ytterligare fördel.

Den Basic implementeringen ”blockerar” också alla taggar, vilket innebär att taggar blockeras permanent tills samtycke ges. Om du vill läsa mer om skillnaderna, besök vår guide här .

Google Ytterligare samtycke v2 (AC2)

Det gjordes ytterligare ändringar i Ytterligare samtycke v2, som infördes redan den 6 december 2023. Google har lagt till några ytterligare samtyckesspecifikationer, mestadels relaterade till samtyckessträngar, för att stödja leverantörer. Dessa ytterligare samtyckesspecifikationer är avsedda för CMPS och partners som vill lägga till ytterligare medgivanden för leverantörer som verkar på Google Ad Tech Provider List (ATP), men är ännu inte listade på IAB Europe Global Vendor List (GVL), för användning i kombination med IAB Europe Transparency & Consent Framework (TCF) v2.

Den fullständiga specifikationen för Googles Ytterligare samtycke v2 (AC2) finns här.


fler kommentarer

Jetzt zu consentmanager wechseln

Nyhetsbrev 07/2024

erbjudande om att byta consentmanager Är du missnöjd med din nuvarande leverantör av samtyckeshantering, men är rädd för den tekniska ansträngning som en förändring kan innebära? Då har vi ett attraktivt erbjudande till dig. Byt till consentmanager nu och tack vare vårt nya kompatibilitetsläge kommer den tekniska växlingen att vara enkel. Vad måste du göra […]
Einhaltung der EU-Verordnung über künstliche Intelligenz consentmanager
Höger

EU:s förordning om artificiell intelligens

EU:s AI-förordning träder i kraft i augusti 2024 Efter EU-kommissionens första förslag i april 2021 antog Europaparlamentet EU:s förordning om artificiell intelligens. Detta publicerades i Europeiska unionens officiella tidning i juli 2024 och är nu tillgängligt på alla 24 officiella språk i EU:s medlemsländer. Förordningen träder officiellt i kraft i augusti 2024, även om de […]